Sneltoetsen


Download de Nieuwsbrief hier:

De cartoon van de dag:

Oog voor alle senioren. Oog voor elkaar.

Beste mensen,

Voor u ligt opnieuw een nieuwsbrief zonder concrete activiteiten. De corona-maatregelen worden langzaamaan versoepeld en wij als bestuur gaan ons buigen over hoe we in de nieuwe 1,5 meter samenleving onze activiteiten voor u kunnen oppakken.
Vragen als: waar gaan we onze activiteiten oppakken en hoe gaan we dit inrichten? Een van de obstakels is dat grote(re) groepen nergens kunnen samenkomen. Dat maakt bijvoorbeeld een Bingo lastig te organiseren. En we hebben ook te maken met het feit dat de zorggroep Sint Maarten ons liever geen onderdak meer biedt. Dit speelde al voor de corona-tijd, waarin onze aanwezigheid tot geen meerwaarde werd bestempeld. Dus we zijn als bestuur op zoek naar een nieuwe stek. Liefst in het dorpscentrum, dus voor u goed bereikbaar. Als u ideeen heeft voor een nieuwe plek of voor een activiteit dan horen we dit ook graag.
En wat betekent dat eigenlijk 1,5 meter samenleving? Het gaat immers niet alleen om de onderlinge afstand, zo lezen we in de krant, maar ook leeftijd speelt een rol. Met verbijstering heb ik gekeken naar de berichtgeving over het niet meer afleggen van huisbezoeken, voor service en onderhoud aan apparatuur, bij mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Dat kan natuurlijk niet. Zo wordt de samenleving verdeeld, op leeftijd. Al lijken de bedoelingen nog zo goed en moeten we nog steeds goed oppassen, besmettingsgevaar met het Covid-19 virus is nog niet weg. Dus ook deze hobbel gaat straks meespelen in onze zoektocht naar plaats en activiteit.
In onze vorige nieuwsbrief schreef ik dat de opstart waarschijnlijk pas na de zomerperiode wordt. Toch willen we kijken of er tussen nu en september al iets kan worden georganiseerd. Misschien in kleine groepjes en zoveel mogelijk buiten. We weten nu wat kan en mag en hoe de routekaart naar verruiming eruit ziet. Wij gaan aan de slag en hopen u snel weer te ontmoeten,
Tot die tijd: pas goed op uzelf en uw naasten.

Fijne Pinksterdagen
Hartelijke groet

Gerda ter Denge
Voorzitter SBL-KBO


Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: dinsdag 25 mei 2020.

Links naar .........


Hallo Losser


TV Oost


T.C. Tubantia


NU.nl


Het weer in Losser.


Webfeud


Buienradar


In de buurt