Oog voor alle senioren. Oog voor elkaar.

Beste mensen,
Als bestuur van de KBO-SBL wensen wij u allemaal het allerbeste voor dit nieuwe jaar. Wij zijn, waarschijnlijk net zoals u allen, erg nieuwsgierig wat dit jaar ons gaat brengen. We hopen op voorspoed, geluk en vooral gezondheid!
In ons jaarboekje heeft u de terugblik op 2019 en 2020 gehad. Het doorkijkje naar 2021 is summier en ongewis. Laten we hopen dat het vaccin ons in de nabije toekomst weer wat vrijheid geeft. Vrijheid om in gezondheid elkaar te kunnen ontmoeten. Vrijheid om je emoties niet meer te hoeven verbergen achter een masker. Vrijheid om in het clubverband van de KBO-SBL weer activiteiten te ondernemen.

Voor ons staat echter nog een periode van geduldig wachten. De eerste vaccins zijn weliswaar gegeven, maar voordat wij allemaal onze twee prikken hebben gehad is het zeker zomer. Dat betekent voor ons als bestuur een periode van relatieve rust. We kunnen nu niks organiseren, maar moeten wel klaar zijn als die vrijheid er aankomt. Dat betekent dat we vanaf nu elke twee maanden een nieuwsbrief gaan verspreiden. En als er ontwikkelingen zijn zullen we dit tussentijds met u communiceren.

Van enkelen van u mochten we een kerst- nieuwjaarswens ontvangen en er waren veel bedankjes voor de kerstattentie. We hebben dit graag voor u gedaan. We willen er alles aan doen om u bij ons te houden. En dat is lastig als je elkaar niet mag ontmoeten. De gesprekjes aan de deur waren wat dat betreft goud waard. U vertelde ons wat u zoal bezig hield zo in het afgelopen jaar. En ook de (soms afnemende) gezondheid kwam langs. Dit alles past in het plaatje van een toch vergrijzende vereniging.

In het verleden hielden we u tijdens de jaarvergadering op de hoogte van ons ledenaantal. Enkele jaren geleden hadden we nog bijna 200 leden. Maar in de telling per januari 2021 zitten we op slechts 125 leden. Het afgelopen jaar zijn er 9 leden overleden en hebben er 19 leden opgezegd.

Wij begrijpen heel goed dat het lastig is om lid te zijn van een vereniging, een afdracht te betalen en niet ervoor te krijgen wat je zou kunnen verwachten. Wij vinden dat ook heel lastig maar het is voor het bestuur echter niet mogelijk om hier, op korte termijn, iets mee te doen. Vaste lasten en afdracht aan het provinciale en landelijke brengt dit onder andere met zich mee. Het afgelopen jaar hebben we dan ook uit de reserves geput om de attenties te financieren. Extra inkomsten en subsidies bleven immers uit. Dus net als in het jaarboekje zullen we ook dit jaar onze verantwoording schriftelijk doen, want een jaarvergadering in maart gaat gewoonweg niet lukken.

Daarom wens ik u een hele fijne en gezonde start van dit jaar en hopelijk krijgen we nog een mooie winterse periode. we houden contact via nieuwsbrief en website en tot die tijd: “pas goed op uzelf en uw naasten”

Hartelijke groet

Gerda ter Denge
Voorzitter SBL-KBO

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: zondag 10 januari 2021.

Links naar .........

Hallo Losser