Sneltoetsen

E-mail naar ons.
Klik op onderstaand icoontje.

Download de Nieuwsbrief hier:

De cartoon van de dag:

Oog voor senioren. Oog voor elkaar.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Met ingang van 25 mei 2018 is een nieuwe wet van kracht: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is Europese wetgeving die de in 2001 ingevoerde wet bescherming persoonsgegevens vervangt. Ook de SBL/KBO-PCOB heeft met deze nieuwe regelgeving te maken.

Het beschermen van persoonsgegevens en meer algemeen de privacy is een onderwerp waar de laatste jaren in toenemende mate aandacht voor is. In het digitale tijdperk is het goed om alert te zijn op misbruik van persoonsgegevens. Ook een stichting als SBL en een vereniging als KBO-PCOB moet daar alert op zijn. Vanzelfsprekend gaat SBL/KBO-PCOB ook nu al zorgvuldig met uw persoonsgegevens om.

Als SBL/KBO_PCOB verwerken wij persoonsgegevens in de ledenadministratie. Dat is nodig voor ons functioneren. Daarbij gaat het om persoonsgegevens die volgens de wet niet vallen onder de zogenoemde bijzondere persoonsgegevens. Organisaties die bijzondere persoonsgegevens verwerken moeten aan extra strenge eisen voldoen. Daar is voor onze ledenadministratie geen sprake van.

De manier waarop de SBL/ KBO-PCOB omgaat met privacy en persoonsgegevens is beschreven in een privacystatement; deze is gepubliceerd op onze website en op verzoek verkrijgbaar via het secretariaat.
Naast de algemene informatie, maar ook bij wijzigingen, zullen u hiervan op de hoogte houden, door onze nieuwsbrief, website en via onze bijeenkomsten.

Gerda ter Denge
Voorzitter SBL/KBO-PCOB Losser

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 30 oktober 2018.

Links naar .........

Hallo Losser